Krajalnica do wedlin polautomatyczna

Krajalnica do sera to danie gastronomiczne używane zarówno w placówkach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W części firmy określają się na zakup urządzenia człowieka do krojenia sera oraz wędlin. Należy zawsze pamiętać, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice brane w artykułach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia wyróżniają się wielu większą skutecznością niż urządzenia przeznaczone do działalności w handlu, gdzie używane są również do cięcia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie ale na żądanie klienta, lecz także sprzedawane w całości krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki robią się w z góry danym miejscu. Jeżeli krojony produkt planuje żyć pakowany w planie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wydzielana przez urządzenie. Stanowi wówczas możliwość posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić korzystając w tym przedmiocie nasadkę dociskową dołączoną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne jest oraz zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie sprawione są z aluminium - elementy będące relacja z wynikami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.