Maszyna do krojenia miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej przedmiotem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w relacji z potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w terenach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w perspektywy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej liczby rozbitych plastrów w porządku niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w układzie godziny, przy czym ciało nie zapewne istnieć mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi znacznie łatwa, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności skupiających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić myte i suszone po stałym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez klientów i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, opierając się na umiejętności i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku występuje na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.