Sprawozdanie z pracy nauczyciela wychowania fizycznego

Technologia obecna w gastronomii, podobnie jak w jakiejś nowej części, ciągle się rozwija. Nowe wynalazki usprawniają pracę restauracji, sprawiając, iż na zlecenie rzadko kiedy czekamy dłużej niż piętnaście minut. Dotyczy to głównie punktów gastronomicznych będących nic klientów, i co za tym idzie - największe ruchy. W czasie, w jakim zaangażowana w restauracji ekipa przestaje radzić sobie z częścią zamówień, musimy albo zatrudnić drugie osoby, albo rozważyć technologiczne usprawnienie procesu przygotowania dania. Pewno wtedy istnieć zmiana samego procesu lub kup nowego sprzętu, jak np. kotleciarka elektryczna, maszyna do frytek, czy automatyczne dozowniki do sosów.

krajalnica bizerba

Często zdarza mi się jadać w fast foodach. Lubię podczas oczekiwania na zamówienie obserwować proces przygotowywania dań. Na zgrany, dobrze zarządzany zespół aż miło czasami popatrzeć. Pozycja w gastronomii nie jest dobrej oceny wśród osób, które zamierzały możliwość jej sprawdzić, daje mi się jednak, że pewni całkiem bardzo się w niej odnajdują. Istnieją restauracje, w jakich uśmiechy na twarzach ludzi dających mi dania nie zawierają w sobie ani odrobiny fałszu. Widać, iż ci ludzie identyfikują się ze swoją nazwą oraz że mogę oczekiwać na ostatnie, że nikt do mojego dania nie napluje. Szkoda, że trudno nie wszystkich restauracji to interesuje. Byłem jak np. świadkiem jednoczesnego ścierania stolika i zdalnego przyjmowania zamówienia przez młodego mężczyzny ze zbolałą miną. Ten fakt - jako miejsce ewidentnego wyzysku pracowników - omijam od tego momentu szerokim łukiem. Aby usprawnić realizowanie swojej restauracji warto rozmawiać z pracownikami. Jeśli rekomendują, że kotleciarka elektryczna jest obowiązkowa - warto na serio rozważyć jej nabądź. Wzięte w układzie z tym kursy prawdopodobnie zwrócą się znacznie szybko.